Trebuie sa vii!

Nou!

Sunday 13 March 2011

Dezbatere despre festivaluri sustenabile

Dacă e marţi, Societal dezbate.. despre dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale!

Transilvania Fest e invitată de REPER21 pe 15 Martie, ora 18:00, să vorbească despre experiența sa de festival.

După 6 ani de dezvoltare, Transilvania Fest şi-a făcut loc pe harta europeană a festivalurilor pline de savoare prin care ţările continentului îşi promovează culturile regionale. Asociația Transilvania Fest, organizatorul evenimentului, îmbina cu dibăcie multiculturalismul transilvănean, arta gastronomică, agricultura sănătoasă, ruralitatea şi turismul sustenabil.

Pentru Pamela Raţiu, preşedintele Transilvania Fest, reţeta acestui eveniment are succes pentru că se foloseşte un ingredient indispensabil: implicarea comunitară. “Facem eforturi susţinute în a implica îndeaproape comunitatea locală şi voluntarii alcătuind împreună coloana vertebrală a festivalului.”

Discuțiile se vor „învârti” în jurul întrebărilor cum ar fi:
Cum se realizează concret implicarea comunitară în contextul acestui festival? În ce grad de rudenie se află Transilvania Fest cu mişcarea Slow Food? Ruralitatea poate fi o resursă cheie pentru dezvoltarea viitoare a regiunii? Dar multiculturalismul? Ecologia oferă oportunităţi sau impune restricţii?

Din partea Transilvania Fest vor participa Rareş Craiut, directorul executiv al festivalului şi Oana Ioniţă, responsabilul de comunicare.

Vă aşteptăm la ora 18 fix la casa REPER21, pe str. Clucerului, nr. 49A, sector 1, Bucureşti.

Fiţi eco-mobili şi alegeţi o plimbare de 10 minute de la staţia de metrou Aviatorilor sau de 5 minute de la staţia Piaţa 1 Mai (unde se ajunge cu autobuzul 300 sau tramvaiul 41). Pentru biciclişti, avem o curte ideală pentru parcare!

Pentru că spaţiul unde organizăm dezbaterea este limitat, vă rugăm să vă înscrieţi trimiţând un scurt mesaj la adresa: contact@reper21.org cu numele şi prenumele, denumirea ONG-ului şi rolul dvs în cadrul acestuia (membru/ angajat/ voluntar).


Dezbaterile sunt organizate de Societal, proiect ce urmărește dezvoltarea de competențe şi instrumente pentru adoptarea responsabilităţii sociale şi de mediu în cadrul organizaţiilor societăţii civile.
.

Societal.ro este un portal de ONG-uri interesate de responsabilitate socială și de mediu. Vă așteptăm să vă înscrieți!

No comments:

Post a Comment