Programul de trei zile a inclus şi prezentări de proiecte şi discuţii cu coordonatorii Centrului, mese rotunde şi dezbateri cu activişti, reprezentanţi ai mediului academic şi politic, precum şi "Cina de la Palatul Princiar - muzeul de istorie Turda", eveniment de strângere de fonduri pentru asistarea supravieţuitorilor traficului de fiinţe umane.
Prezentări de proiecte la Raţiu Business Center
Cu această ocazie, vineri 7 iunie în intervalul orar 9 - 13, în curtea Fundaţiei s-a desfăşurat un mic târg de produse tradiţionale deosebit de apreciate, în scopul promovării micilor producători locali şi a alimentelor şi obiceiurilor culinare sănătoase.
Familia Pascu a oferit brânzeturi de oaie si afumături, Szabo Trandafira din Viişoara a adus faguri de miere şi produse apicole, Tulai Felicia a prezentat uleiuri presate la rece De la Luna iar artizanul Bogdanffy Almos a expus produse decorative şi utilitare pe bază de sare naturală.
La standul "Voluntar Bucătar", harnicii voluntari Ioana Paşca, Noemi Kocsis, Irina Hiriscău şi Bogdan Iova au susţinut o demonstraţie culinară inedită, preparând şi oferind spre degustare salate gustoase şi sănătoase, preparate cu ulei presat la rece De la Luna.
Felicia Tulai, mic producător de uleiuri alimentare i-a învăţat pe voluntari să prepare maioneză folosind ulei de floarea soarelui presat la rece, iar maioneza a ieşit bine şi a fost apreciată.
Atât voluntarii cât şi vizitatorii târgului au petrecut timp de calitate cu ocazia weekendul prietenilor familiei Raţiu, promiţând că vor reveni şi la următoarele ediţii.
No comments:
Post a Comment