Trebuie sa vii!

Nou!

Thursday 9 April 2015

Vânătoarea de Ouă - Sărbători culturale Pascale 2015



Vânătoarea de ouă - Sărbători culturale pascale” este în plină desfășurare!
Cu ocazia săptămânii “Școala Altfel” din intervalul 6 – 10 aprilie, în cadrul expoziției temporare “Industria ceramică la Potaissa” din incinta Muzeului de Istorie turdean, Slow Food Cluj Transilvania organizează 6 ateliere de gastronomie romană la care participă elevi din clasele a VI a - a XI a de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Turda.
Elevii descoperă ce fel de vase și ce ingrediente foloseau romanii în bucătărie și  învață să facă pâinici romane, salată de linte, pastă de brânză, pastă de pește (garum), fructe cu miere după  rețete adaptate din ”De re coquinaria”, cea mai veche carte de bucate care se cunoaște, scrisă în limba latină de Marcus Gavius Apicius - bucătarul romanilor. Pentru munca lor, harnicii elevi  primesc “salarium” – un cristal de sare din salină.
Activitățile de educație nonformală se adresează școlarilor, mijlocindu-le acestora contactul cu gastronomia si cultura tradiţională, prin activităţi practice.

Sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 10, copiii cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani sunt invitați în curtea fostei fabrici de bere din Turda pentru a intra în atmosfera magică a sărbătorilor pascale prin întâlnirea cu simpaticul iepuraș și descoperirea oualor de ciocolată și a surprizelor ascunse de el.























































  


No comments:

Post a Comment