“Vânătoarea de ouă - Sărbători culturale pascale” este în plină desfășurare!
Cu ocazia săptămânii “Școala
Altfel” din intervalul 6 – 10 aprilie, în cadrul expoziției temporare “Industria
ceramică la Potaissa” din incinta Muzeului de Istorie turdean, Slow Food Cluj Transilvania
organizează 6 ateliere de gastronomie romană la care participă elevi din
clasele a VI a - a XI a de la Colegiul Național Mihai Viteazul din Turda.
Elevii
descoperă ce fel de vase și ce ingrediente foloseau romanii în bucătărie și învață să facă pâinici romane, salată de
linte, pastă de brânză, pastă de pește (garum), fructe cu miere după rețete adaptate din ”De re coquinaria”, cea mai veche carte de bucate care se cunoaște, scrisă în limba
latină de Marcus Gavius Apicius - bucătarul romanilor. Pentru munca lor, harnicii elevi primesc “salarium”
– un cristal de sare din salină.
Activitățile de educație nonformală se
adresează școlarilor, mijlocindu-le acestora contactul cu gastronomia si
cultura tradiţională, prin activităţi practice.
Sâmbătă, 11 aprilie, de la ora 10, copiii
cu vârste cuprinse între 2 și 10 ani sunt invitați în curtea fostei fabrici de
bere din Turda pentru a intra în atmosfera magică a sărbătorilor pascale prin
întâlnirea cu simpaticul iepuraș și descoperirea oualor de ciocolată și a surprizelor ascunse de
el.
No comments:
Post a Comment