Trebuie sa vii!

Nou!

Tuesday 9 November 2010

Cicloturism

O grămadă de contacte și de proiecte menționate în cadrul conferinței naționale de cicloturism, vă rugăm serviți-vă!



 În perioada 5-7 noiembrie 2010 a avut loc la Bucureşti a noua ediţie a Conferinţei naţionale de cicloturism, ciclism urban şi promovarea bicicletei - "PRO VELO IX". Manifestarea a fost organizată de Asociaţia BATE ŞAUA să Priceapă Iapa în colaborare cu Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) sub egida Federaţiei Bicicliştilor din România (FBR), cu sprijinul GEF-SGP prin UNDP România, în cadrul campaniei "Velorutia Romana". 
Au participat mai multe zeci de delegaţi ai organizaţiilor de profil biciclistic din întreaga ţară, ONG-urilor cu preocupări în domenii conexe (turism, protecţia mediului, siguranţa rutieră), ai unor autorităţi publice şi operatori economici de profil şi ai presei.

Numeroasele subiecte abordate s-au încadrat în trei categorii majore: promovarea bicicletei în general; bicicleta ca mijloc de transport urban cu rol utilitar; turismul pe bicicletă (cicloturism). Au fost făcute
prezentări şi s-au purtat discuţii pe teme precum: tipuri de biciclete și domenii de utilizare, avantajele bicicletei, bicicleta şi sănătatea, probleme, nevoi şi soluţii de promovare a bicicletei ca vehicul utilitar,
căi de comunicaţie pentru biciclete în mediul urban, parcarea în siguranţă a bicicletelor; bicicletele şi transportul public şi intermodal; cu bicicletă la şcoală, la serviciu şi la cumpărături; siguranţa rutieră şi bicicliştii; legislaţia rutieră şi bicicliştii; hărţi pentru cicloturism, legislaţia privind marcajele cicloturistice; Reţeaua Naţională de Trasee Cicloturistice.

Au fost prezentate şi obiectivele şi rezultatele unor proiecte legate de bicicleta care au fost puse în practică în acest an. 
Astfel, Asociaţia ‘BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPA’ din Bucurest a prezentat: "Velorutia Romana", "Velorutia în şcoli", "VeloBello Skirtbike", "Cu bicicletă la serviciu", ”Cu bicicletă la şcoală", "Cu bicicletă la piaţă", “Patrula Velo”, “Clubul Părinţilor Biciclişti”, Grupul de Lucru din PMB, Centrul de Închiriere Biciclete şi Centrul de Informare Cicloturistica ‘BateSaua’. Clubul de 
Cicloturism "Napoca" din Cluj-Napoca a prezentat proiectele "Bike România Tour 2010", "CicloCart Cluj", "Velorutia la Cluj" şi "ClujBikeNet", şi au fost şi prezentări din partea asociaţiilor "Pro Biciclo Urbo" Târgu Mureş, Clubul de Turism şi Ecologie "Turistor" Iaşi şi “Societatea Carpatina Ardeleana” Satu Mare.


foto:artistu.ro
 

Detalii mai jos

Radu MITITEAN
director executiv - Clubul de Cicloturism NAPOCA
preşedinte - Federaţia Bicicliştilor din România
office@ccn.ro , contact@biciclisti.ro 0744-576836

George CULDA
preşedinte - Asociaţia BATE ŞAUA
vicepreşedinte - Federaţia Bicicliştilor din România
geobatesaua@batesaua.ro , contact@biciclisti.ro 0722-736694

No comments:

Post a Comment