În
acest an, în 10 decembrie, am sărbătorit ziua planetei Pamant, Terra Madre Day, făcând o
antiteză între vremurile vechi şi noi. Am preparat un dulce al
copilariei din caietul bunicii, modesta prăjitură cu suc de rosii in
care "nu trebuie mai nimic" dar e incredibil
de gustoasa, precum şi Brownies moderne şi bogate în ciocolată folosind
o reţetă de pe internet. Profesorul de istorie Florin Stan ne-a vorbit
despre cantitatea infimă de unt şi zahăr care se primea în trecut pe
cartelă, creativitatea gospodinelor şi despre necesitatea de a proteja
planeta şi resursele. Am folosit telul şi lingurile de măsurare in locul
mixerului şi cantarului electronic şi am confecţionat un glob pământesc original
pentru a ne simţi mai aproape de toţi locuitorii Terrei. Prăjiturile
s-au imparţit între colegi, şi prieteni şi au avut mare
succes.
Foto aici: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=996950523655066&set=pcb.996954246988027&type=1&theater
si aici: https://www.facebook.com/slowfoodinternational/photos/ms.c.eJw9y8ERgEAIQ9GOnA0QyPbfmK6Ixzc~;kVUgyXIQjEttWxmKjXZlHntVe1s~_~_5B8XG37u2~_BXJ~;dz98wJt5uHOt0aJz9x7oBJhQgeA~-~-.bps.a.826946310695512/827419580648185/?type=1&theater
Aşteptăm cu nerăbdare următoarea activitate.
No comments:
Post a Comment