Trebuie sa vii!

Nou!

Wednesday 7 July 2010

Despre Transilvania Fest



Transilvania Fest, festival itinerant de cultura si mancare


Transilvania Fest, eveniment de promovare a regiunii Transilvania, se va desfasura intre 30 iulie si 1 august 2010 la Biertan, langa Sibiu. Festival de „cultura si mancare”, acesta promoveaza traditiile si obiceiurile din regiunea Transilvania, dorind sa contribuie la dezvoltarea comunitara, comerciala si turistica in aceasta regiune si, in mod specific, a localitatilor Biertan, Richis si Copsa Mare.

Festivalul a inceput in 2005 in Turda, Cluj-Napoca, cu scopul de a dezvolta, organiza si implementa un eveniment care sa revitalizeze mestesugurile si obiceiurile din zona si sa puna orasul Turda si zona Aries pe harta rutelor de turism cultural. Anul trecut festivalul si-a inceput itinerarea si a ajuns la Cluj. Anul acesta Festivalul a ales regiunea Sibiului, bogata cultural (zona de patrimoniu) si etnografic (comunitati de romani, sasi, rromi si unguri), pentru a-si desfasura obiectivele.

Transilvania Fest va prezenta sectiuni de mestesuguri si de produse agro-regionale, mica expozitie de organizatii ne-guvernamentale din regiunea Transilvaniei cu proiecte pe turism cultural, patrimoniu, educatie sau mediu, evenimente dedicate copiilor (degustari de branza, concurs ”Aventura simturilor”, dansuri traditionale vechi, spectacol de deviced drama), program la scena de dansuri si cantece traditionale vechi (perioada 1750-1850), expozitie etnografica pe zidurile Bisericii Fortificate realizata in colaborare cu Muzeul ASTRA Sibiu, cinema in aer liber dar si padocuri cu animale specifice din zona.

Vor fi prezenti mestesugari din comuna Biertan si din zonele Sibiu, Cluj si Sighisoara si vor expune si vinde porturi, cojoace, pieptare si obiecte manufacturate din Altana , costume traditionale pentru copii din Biertan, obiecte din lucru de mana si facute la razboi de tesut traditional din Biertan, Richis, Sibiu si Sighisoara, sosete si impletituri din Viscri si icoane pe sticla din Copsa Mare.

No comments:

Post a Comment