Trebuie sa vii!

Nou!

Wednesday 7 July 2010

Biertan

Satul pitoresc saxon Biertan este localizat la 80 km nord de Sibiu si 15 km est de Medias. Cu linistitoarele sale peisaje, Biertan este unul dintre cele mai valoroase sate saxone din Transilvania, gazduind biserici fortificate si aflandu-se pe lista UNESCO World Heritage Sites din 1993.

Se considera ca satul a fost infiintat intre anii 1224 si 1238 de catre Saxonii din Transilvania. In prezent, intreaga comuna are o populatie de aproximativ 3000 de locuitori, iar satul Biertan are o populatie de 1600 de persoane. Este unul dintre cele mai vizitate sate din Transilvania si locatia anuala pentru Reuniunea Saxonilor din Transilvania. Populatia din Biertan este compusa din romani, rromi, germani si maghiari. Comuna este bilingva, vorbind atat romana cat si germana, limbi recunoscute oficial si utilizate in sistemul public de educatie si viata de zi cu zi.

Satul Biertan este recunoscut pentru cea mai mare si mai bine conservata biserica fortificata. Amplasata pe un deal, deasupra satului, biserica a fost construita in stilul Gotic vechi, intre anii 1492 si 1516. Biserica Fortareata de la Biertan a fost timp de 300 de ani sediul Episcopiei Evanghelice (1572-1867). Este considerata a fi cea mai reprezentativa biserica fortificata din zona Tarnavelor si este inconjurata de ziduri de aparare in forma de spirala. Zidurile sale sunt intarite de turnuri si bastioane de aparare.

(fotografii Cristian Sencovici)

No comments:

Post a Comment