Trebuie sa vii!

Nou!

Friday 22 July 2011

Cocktail la Biertan... am fost si noi anul trecut...

Seria de cocktail-uri culturale începută în 2010 continuă şi anul acesta în satele din Transilvania, ca o completare firească a brunch-urilor lunare din perioada de vară. La primul cocktail din acest sezon, zidurile bisericii fortificate din Biertan vor oferi un cadru autentic pentru recitalul de harpă celtică al Roxanei Moisanu (de la Opera Naţională din Bucureşti).


Harpa celtică, cunoscută şi ca harpă irlandeză sau harpă folk, este un vechi instrument tradiţional, adesea asociat lumii fascinante a mitologiei nordice. Sunetul sau este individual, în funcţie de modelul harpei şi de lemnul folosit, iar dacă la o harpă clasică de concert sunetul cucereşte prin amploarea lui, o harpă celtică poate umple sufletul ascultătorului prin dulceaţa şi delicateţea sa.

Recitalul conţine transcripţii pentru harpă celtică ale unor piese cunoscute din Evul Mediu, Renaştere, Baroc şi Romantism, cântece tradiţionale din Transilvania, Italia, Irlanda, Anglia şi America Latină, valsuri celebre, precum şi muzică de film.

Selecţia lucrărilor încearcă să pună în valoare acest instrument, demonstrând că pot fi astfel adaptate piese instrumentale din diverse perioade ale istoriei muzicii. Dorinţa Roxanei de a cânta folclor autentic pe harpa celtică a determinat-o să prelucreze dansuri şi cântece din muzica lumii, fuziunea dintre sonorităţile arhaice şi harpa celtică fiind una extrem de interesantă.

Recitalul se va desfăşura în dată de sâmbătă, 23 iulie 2011, începând cu ora 20:00, în grădina Casei Dornroschen (între zidurile bisericii fortificate). 

Următoarele brunchuri aici

Brunchul din Transilvania Fest aici.

Accesul publicului este gratuit.

No comments:

Post a Comment