Trebuie sa vii!

Nou!

Friday 22 July 2011

Spotul Transilvania Fest 2011 la inaltime!

Slow Food oriunde și oricând! Ia-ți ragazul sa mănânci bunătăți pe indelete la Transilvania Fest 2011, anul acesta la Blaj, în județul Alba, ultimul weekend din iulie.
Festival itinerant de cultură și mâncare, acum la șaptea ediție, 29-31 iulie pe Câmpia Libertății.
Trebuie sa vii!
aici

Slow Food everywhere! Come enjoy fantastic food in slow motion at the seventh edition of Transilvania Fest 2011, in Blaj city (Alba county) in Transylvania, Romania.
Travelling food and culture festival, July 29-31 in Blaj.
You have to attend!
 here


O campanie Slow Food a fost inițiată prin acest spot video creat cu partenerului de proiect al Festivalului, Școala de Parașutism TNT Brothers. Ideea spotului este că, indiferent unde te afli, chiar și în timpul unei sărituri cu parașuta, ai timp să mănânci sănătos, să mănânci slow
Conceptul spotului a fost creat după filosofia slow food și anume că toată lumea are dreptul fundamental la a trăi sănătos şi în consecinţă are și responsabilitatea de a proteja moştenirea culinară, tradiţia şi cultura ce fac acest mod de viață posibil. 

Transilvania Fest, ca festival de cultură și mâncare, se subscrie acestei filosofii și  aduce concursuri, ateliere și seminarii de gastronomie, profesori în management ospitalier internaţional și chefs experimentați din Marea Britanie. 

Mişcarea Slow Food este fondată pe acest concept al eco-gastronomiei şi al recunoaşterii legăturii puternice dintre farfurie şi planetă. Slow Food înseamnă mâncare bună, curata şi justă. Mâncarea pe care o mâncăm trebuie să aibă gust bun; trebuie să fie produsă curat, astfel încât să nu dăuneze mediului înconjurător; iar producătorii mâncării trebuie să primească o remuneraţie justa pentru munca depusă.

Ne considerăm co-producatori, nu consumatori, deoarece prin a fi informaţi în legătură cu felul în care mâncarea noastră este produsă şi prin a-i sprijini activ pe cei care o produc, devenim o parte şi un partener al procesului de producţie.

Productie: TNT Brothers
Montaj și editare video: Cristi Farcaș


http://www.transilvaniafest.com
http://transilvaniafest.blogspot.com
Twitter: http://twitter.com/TransilvFest
Facebook: http://facebook.com/TransilvFest
Flickr: http://www.flickr.com/photos/transilvaniafest

No comments:

Post a Comment