Daaar până în iulie, la Blaj, mai tragem cu ochiul la evenimente frumoase...Și iată că am găsit Magiunul Topoloveni care invită la un eveniment. Iar ciocolatierii din Europa vor să testați tot...
La Muzeul Naţional al Ţăranului Român SC Sonimpex Serv Com SRL, producătoarea magiunului de prune Topoloveni, organizează sărbătoarea Unirii Mici cu bucate tradiţionale romaneşti. Timp de trei zile, între 21 şi 23 ianuarie, zeci de producători din Ţara Românească şi Moldova, cele două provincii care în 1859 au format România vă vor încânta cu arome autentice româneşti.
Vizitatorii vor vedea ce înseamnă cu adevărat produse tradiţionale, pentru care vor plăti preţurile corecte. Brânzeturi şi produse din carne din Modova, prăjituri delicioase din Ţara Românească, dulceţuri şi zăcuști din cele două provincii, murături din Călăraşi şi alte delicatese. Sărbătoarea Micii Uniri este un moment prielnic pentru a demonstra încă o dată că produsele tradiţionale romaneşti există, iar memoria senzorială a cumpărătorilor va fi plăcut surprinsă de gusturi pe care le vor găsi doar la adevăraţii producători care au respectat cu sfinţenie reţetele.
Mâncarea bună va fi însoţită de muzică adevărată românească. Ion Popa, un artist şcolit de Gil Dobrică şi Tudor Gheorghe, va susţine mini-concerte în toate cele trei zile ale târgului.
Vizitatorii care vor trece pragului târgului vor avea parte şi de daruri. Cei care poartă numele Diana sau Sonia şi sunt născuţi în dată de 21 ianuarie 1978 vor primi câte două borcane de magiun de prune Topoloveni. Nu trebuie decât să facă dovadă şi să se prezinte la standul SC Sonimpex Serv Com SRL între orele 11.00 şi 13.00.
(sursa Facebook)
Bucureştenii mai sunt invitaţi la “Choco Fest”, în perioada 21-23 ianuarie 2011, la Sala Radio.
Festivalul de dulciuri “Choco Fest” îşi redeschide porţile la Sala Radio, în foaierul Temisana (strada General Berthelot 60-62) , de pe 21 până pe 23 ianuarie 2011.
Vizitatorii se vor putea bucura de prăjituri şi delicatese din cele mai diverse, de la simplele specialităţi din miere, la cozonaci, baclavale cu vişine, prăjituri de casă şi specialităţi tradiţionale maramureşene, dulciuri din Budapesta, ciocolată belgiană cu diferite condimente, cele mai fine praline şi puteţi savura 20 de tipuri de cafea din toate colţurile lumii.
Accesul vizitatorilor este gratuit.
Festivalul debutează vineri la ora 10:00 dimineaţa şi se încheie duminică la ora 20:00.
(sursa:jurnaldebucuresti.com)
No comments:
Post a Comment