Trebuie sa vii!

Nou!

Tuesday 30 August 2011

Inscriere in Grupul Tematic de Actiune din orasul Bucuresti

Asociatia CRIES-Centrul de Resurse pentru Initiative Etice si Solidare in colaborare cu Platforma Europeana IRIS, Institutul Intercultural Timisoara, Asociatia Serviciul APEL si Integra Romania desfasoara proiectul Modele de buna practica in domeniul incluziunii sociale”. Centrele de implementare ale proiectului vor fi dezvoltate in Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Sibiu si Timisoara.

In cadrul proiectului vor fi dezvoltate 6 Grupuri Tematice de Actiune in urmatoarele domenii: agricultura sustinuta de comunitate, comert echitabil si comert solidar, intreprinderi sociale de insertie, consum responsabil, microcreditare si finantare etica.

Membrii Grupurilor Tematice de Actiune vor fi sustinuti in dezvoltarea la nivel local a doua proiecte pilot, beneficiind de mai multe activitati prevazute in cadrul proiectului:

- participarea în mod gratuit la sesiunea de formare în domeniul economiei sociale (numar limitat de locuri, 20 locuri la nivelul fiecarui oras);

- 80 dintre absolventii cursului de formare vor participa la o vizita de studiu în Franta;

- includerea în baza de date europeana a actorilor de economie sociala (Platforma Europeana pentru Promovarea transferului de competente);

- beneficiaza de servicii gratuite de consultanta si mentoring social pentru elaborarea si implementarea de proiecte pilot în domeniul economiei sociale

Pentru a face parte din aceste grupuri de lucru, va rugam cereti spre completare un chestionar la adresa de e.mail olimpia.onita@cries.ro.

Deadline trimitere chestionar completat: 03 Septembrie 2011, ora 16.00.

Pe baza informatiilor furnizate de catre dvs prin completarea chestionarului, vom intelege care este varianta optima de dezvoltare a Grupurilor Tematice de Actiune. Totodata, vom putea realiza o analiza privind principalele demersuri de economie sociala in Romania si modul de perceptie a domeniului, informatii pe care le vom pune la dispozitia tuturor actorilor interesati.

In Grupul Tematic de Actiune pot fi inscrise mai multe persoane de la o organizatie, cu precizarea ca vom acorda prioritate in actiunile noastre de suport organizatiilor/persoanelor care prezinta un interes ridicat pentru domeniile de interventie propuse. Activitatile din cadrul proiectului care vor presupune o selectie a participantilor vizeaza participarea la cursurile de formare si la vizitele internationale de lucru, unde numarul participantilor este limitat.

Olimpia ONITA, Asistent de proiect

Asociatia CRIES - Centrul de resurse pentru initiative etice si solidare Timisoara, Bvd. Bogdan Petriceicu Hasdeu nr. 11, 300016 tel. birou: 0356.422.403, 0356.422.405, 0356.422.406, 0771.233.729, fax: 0356.422.405

tel: 0728.235.155

No comments:

Post a Comment