Trebuie sa vii!

Nou!

Monday 31 March 2014

Grădina de pe pervaz în 30 de zile/ Garden on the windowsill in 30 days



Grădina de pe pervaz  în 30 de zile

 (ENG below)
 
           Slow Food  Cluj Transilvania aduce prospeţimea şi savoarea naturii în biroul nostru!         
Cu mult entuziasm am plantat seminţe de Creson de grădină şi vom posta câte o fotografie în fiecare zi să vedem înflorind grădinuţa noastră.

CRESONUL DE GRĂDINĂ este originar din Orientul Mijlociu şi este răspândit pe arii extinse în ţările arabe, Egipt, Persia şi Tibet. Vechimea lui în cultură este atestată şi de faptul ca s-au găsit seminţe de creson în piramidele egiptene. Gustul foarte picant al frunzelor adulte a făcut ca din cele mai vechi timpuri să fie folosit drept condiment.

Frunzele le vom  presăra pe sandviciuri sau pe salate, le vom freca cu unt pentru tartine de pâine proaspătă sau prajită,  le vom aduna în legături, ca cele de pătrunjel şi le vom folosi pentru sosuri, ca garnitură la carne sau în salate, fiind savuroase, dar şi benefice pentru sănătate.

PRINCIPALII CONSTITUENTI:
Vitamina C: 60- 140 mg/ 100 g produs proaspat , functie de varietate; iod- 15- 45 mg/ 100 g; calciu- 200 mg/ 100 g; fier; fosfor; mangan; arsenic; cupru; zinc; ulei sulfoazotat; vitamina: A, B, PP1, E; caroten, extract amar, etc

Garden on the windowsill in 30 days

            Slow Food Cluj Transilvania brings freshness and the flavor of the nature in our office! With much enthusiasm we planted seeds of Garden Cress and we will post one photo every day to see our garden blooming.

Garden Cress is native to the Middle East and spread over large areas in Arab countries, Egypt, Persia and Tibet. The age of the culture is attested by the fact that cress seeds were found even in the Egyptian pyramids! Very spicy taste of adult leaves made
​​from ancient times to be used as a spice.

We will sprinkle the leaves on sandwiches or salads. Cress can be spread on bread and butter too or used in bunches and  as a tasty and healthy garnish for meat or salads.



ZIUA 1/ 1st DAY :  seminţele proaspăt plantate + câteva granule de îngrăşământ pentru flori



ZIUA a 2-a/ 2 nd DAY:  parcă-parcă se vede ceva germinare în partea de nord a ghiveciului (la ora 12)


ZIUA a 3a/ 3 rd DAY:  Uraaa! Au încolţit!!!


 ZIUA a 4a/ 4th DAY:  verde!



 ZIUA a 5a/ 5th DAY:  ce mai, agricultura serioasa!






 ZIUA a 7a/ 7th DAY:  cu elan, dupa weekend!


ZIUA a 8a/ 8th DAY:  Plantele par OK, poza e cam in ceata.

 
 ZIUA a 9a/ 9th DAY: 
A batut vantul, a deschis geamul, a dat jos ghiveciul si mi s-au sifonat plantele :( 
Chiar nu au faţă de poza!


ZIUA a 10a/ 10th DAY: Back in business! (Cât de cât!)

Ziua a 12 - a   (dupa weekend) - uite ce frumoase sunt!

Ziua a 13-a (fara ghinion)!

Ziua a 14-a (joi, 17 aprilie)

Urmeaza vacanta de Paste, sper ca saraca planta sa nu se plictiseasca singura in birou!

Am revenit, este 22 aprilie, ziua a 19-a:


A trecut si vacanta de 1 mai si plantele ramase singure in birou s-au plictisit si au intrat in greva.


Azi, 9 mai incheiem proiectul, cam asa:


Plantele lasate singure in birou nu s-au descurcat bine, spre deosebire de plantele crescute acasa, care in 30 de zile sunt numai bune de recoltat:


No comments:

Post a Comment