Trebuie sa vii!

Nou!

Thursday 29 July 2010

Ateliere British Council in Biertan



30, 31 iulie 2010, 10.00, Școala Biertan
7h in fiecare zi

British Council Romania participa la Transilvania Fest cu un proiect educational realizat in parteneriat cu Scoala  Generala din localitatea Biertan – locul de desfasurare al festivalului.

Structura proiectului sustinut de British Council a fost stabilita in concordanta cu nevoile locale, continutul educational urmarind sa ofere sprijin metodologic cadrelor didactice pentru a introduce abordari noi, alternative, in procesul de invatamant, tematica preponderenta fiind axata pe diversitate culturala si predarea limbii engleze.

Acest proiect urmareste obtinerea unor rezultate de durata, cu impact pe termen lung, precum si diseminarea informatiei catre personalul didactic din zona, cu efecte pozitive asupra calitatii educatiei formale, in beneficiul elevilor.

Proiectul „Pentru o educatie mai buna” are mai multe componente:

  1. „Traind impreuna” – este un modul educativ, in limba romana, ce prezinta teme de discutie cum ar fi migratia, minoritatile, incluziunea sociala. Profesorilor si elevilor ce vor urma acest program li se vor acorda certificate British Council.
  2. „Filmul – generator de dezbatere” –  este un workshop adresat cadrelor didactice, indiferent de specialitate, in cadrul caruia va fi expusa o metoda moderna de predare, interactiva, bazata pe utilizarea materialelor video, in scopul stimularii participarii active si constructive a elevilor la activitatile didactice din orele de curs.
  3. „Abilitati de comunicare” – aceasta componenta este destinata profesorilor de limba engleza, fiind axata pe prezentarea unor metode moderne de predare a limbii engleze, cu un accent special pe dezvoltarea abilitatilor de comunicare orala.
  4. „Punctul de informare British Council” – in cadrul acestui segment al proiectului, British Council va dona Scolii Generale din Biertan o serie de materiale scrise, video si audio, cu tematica diversa, din aria culturii si civilizatiei britanice, materiale destinate a fi utilizate atat de cadrele didactice, cat si de elevi, pe termen mediu si lung.



British Council este organizatia internationala a Marii Britanii, pentru relatii culturale si educationale, care ofera oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice si stabileste relatii durabile intre Marea Britanie si alte tari. Activitatea sa este axata in special pe domeniile educatie, stiinta, societate civila si arta.
British Council este o organizatie apolitica, ce se bucura de o stransa colaborare cu guvernul Britanic.


No comments:

Post a Comment