Trebuie sa vii!

Nou!

Wednesday 7 July 2010

Turda Fest devine Transilvania Fest

Turda Fest a fost lansat in 2005 pentru a restabili traditia festivalelor pline de culoare, atat de importante pentru viata din Transilvania inainte de anii 1940. Acest festival incurajeaza dezvoltarea durabila a mestesugurilor si productiei locale la scala mica, celebrand in acelasi timp multiculturalitatea din Transilvania. Organizat anual Turda Fest a oferit reprezentantilor comunitatii oportunitatea de a-si conserva propriile traditii si totodata de a le impartasi unei audiente nationale si internationale.

Dupa patru ani de promovare locala si regionala de succes, Turda Fest a fost invitat sa isi extinda activitatile in comunitati din toata Transilvania. Pentru a reflecta aceasta extindere, Turda Fest a devenit Transilvania Fest: a ajuns la Biertan, Sibiu si coordoneaza programe pilot in intreaga regiune a Transilvaniei, in parteneriat cu organizatii afiliate.

Transilvania Fest urmareste sa isi asigure un loc permanent in randul evenimentelor europene recunoscute in promovarea mancarurilor traditionale, turismului, multiculturalismului, traditiilor locale si agriculturii. Festivalul are onoarea de a se afla sub inaltul patronaj national al ASR Principesa Margareta a Romaniei si inaltul patronaj international al ASR Printul Charles de Wales.

Transilvania Fest 2010 prin experienta anilor precedenti (2005-2009) si feedback-ul oferit de participanti dar si de mass-media, a creat un program care combina sprijinul pentru traditiile populare cu forme contemporane ale implicarii comunitare.


In acest an, Transilvania Fest se va bucura de sprijinul unui mare numar de parteneri, invitati, participanti si organizatii si un numar de peste 130 de voluntari.

No comments:

Post a Comment