Trebuie sa vii!

Nou!

Tuesday 3 May 2011

21 mai, Ziua Satului Românesc la Muzeul Satului din Bucuresti

Asociația „Cele mai frumoase sate din România” și Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” din București vă invită să participați la prima ediție a ZILEI SATULUI ROMÂNESC, zi desfășurată în cadrul seriei de evenimente dedicate celor 75 de ani de la înființarea Muzeului Satului „Dimitrie Gusti” din București.

„Ziua satului românesc” este o zi de sărbătoare a satului, o invitație adresată locuitorilor capitalei și marilor orașe din România, de a (re)decoperi satul românesc, de a participa la evenimentele de tradiție din sate, de a cumpăra produse agricole si tradiționale românești, de a-și petrece timpul liber și vacanțele în cele mai frumoase sate din România.

Cu ocazia „Zilei satului românesc”, AFSR și partenerii săi propun Guvernului României și Ministerelor de resort,inițierea unui program pilot de dezvoltare durabilă a satului românesc. Programul se va numi „Cele mai frumoase sate din România – dezvoltare prin moștenirea culturală/ Modele de dezvoltare rurală” și este inspirat de inițiative similare implementate în țările europene.

Obiectivul acestui program este ca fiecare dintre cele 200 de sate membre ale asociației să se dezvolte pe baza moștenirii materiale și culturale, fie că vorbim de dezvoltarea și valorificarea produselor agricole și tradiționale, de tradiții și obiceiuri unice, de natură și peisaje deosebite, sau de agroturism.

În cadrul evenimentului vom invita românii să viziteze cele mai frumoase sate din România, iar primari i satelor membre și candidate vor licita un produs tradițional, astfel încât satele să fie identificate simbolic cu produsule tradiționale specifice.

Asociația “Cele mai frumoase sate din România” și partenerii săi din Italia, Franța și Belgia vor iniția proiectele - ZIUA SATULUI EUROPEAN și SATUL EUROPEAN (după modelul Capitalei Europene a Culturii). Membrii asociației, partenerii și cei care iubesc satul românesc, sunt invitați să semneze o scrisoare de susținere a acestor proiecte care vor fi propuse Comisiei Europene și Parlamentului European.

Mai multe detalii: 
Nicolae Marghiol, Inițiator și Președinte executiv

Tel: 0749223053
Str. Mihail Kogălniceanu, nr 20, bl. 1k, sc. D, ap 9 Brasov, Romania


No comments:

Post a Comment