Trebuie sa vii!

Nou!

Wednesday 14 November 2012

Tabără de creaţie şi meşteşuguri tradiţionale



       În data de 10 noiembrie 2012, orele 11 – 15, la sediul Centrului Creştin pentru Copiii Străzii Cluj-Napoca s-a desfăşurat prima ediţie a Taberei de creaţie şi meşteşuguri tradiţionale, activitate de educaţie non-formală.

Scopul taberei:
  • stimularea talentului artistic şi a imaginaţiei creatoare a elevilor,
  • cunoaşterea tradiţiilor şi meşteşugurilor populare
  • promovarea dialogului, comunicării şi cooperării în rândul elevilor, atragerea lor spre activităţile extracurriculare,
  • întărirea stimei de sine,
  • mulţumirea pentru lucrul bine făcut,
  • dezvoltarea spiritului antreprenorial,
Celor 13 participanti, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, li s-au asigurat materiale diverse: textile gen etamină, panama şi pânză albă, aţe mouline şi coton-perle divers colorate, ace de cusut, fire de tricotat, croşete, andrele, foarfeci decorative, articole pentru confecţionarea de bijuterii şi li s-au arătat noţiunile de bază ale cusăturilor tradiţionale, croşetatului si a confecţionării de bijuterii din mărgele. Activitatea preferată şi aleasă atât de fete cât şi de băieţi a fost cea de confecţionare cercei şi brăţări din mărgele. Fiecare copil a realizat minimum 2 perechi de cercei. S-au învăţat noţiuni noi precum şi modul de utilizare al instrumentelor şi modul de execuţie al bijuteriilor, plus regulile de protecţie a muncii la tăierea sârmelor. S-a realizat o expoziţie cu lucrările copiilor. S-a sugerat ca cele mai reusite exemplare să fie comercializate în cadrul tîrgului ”Târguşorul Casei” de la Casa TIFF din 17 noiembrie.
      Scopul a fost atins iar activitatea a reprezentat un succes deoarece majoritatea copiilor invitaţi au rămas şi s-au implicat activ în confecţionarea bijuteriilor. Ei şi-au exprimat aprecierea faţă de activitate şi dorinţa de a participa cât mai curând la o nouă ediţie a  Taberei de creaţie şi meşteşuguri tradiţionale. 

Organizator: Asociaţia Transilvania Fest
Partener:  Genpact Romania SRL Cluj - Napoca

 Activitate realizată cu sprijinul Ratiu Family Foundation
















 








No comments:

Post a Comment